6.9 C
Пазарджик
петък, 1 март, 2024

7 нови разследвания срещу руския ТВ канал RT

Британският медиен регулатор Ofcom започна седем нови разследвания срещу руския телевизионен канал RT, като става дума за „въпроса за необходимата безпристрастност в новините и документалните програми на телевизионния канал“.

„След събитията в Солсбъри виждаме значително увеличаване на броя на програмите на RT, които според нас трябва да бъдат разследвани като потенциални нарушения на кодекса на излъчване на Ofcom”, гласи основанието. Медийният регулатор изброява списък с програмите, които предизвикват въпроси у него.

Споменава се, че доскоро степента на съобразяване от страна на TV Novosti (притежател на лиценза на RT) с кодекса на Ofcom “не се разминаваше съществено“ с работата на други компании.

През март британски парламентаристи поискаха властите да наложат санкции срещу RT, включително до отнемане на лиценза, ако бъде доказана съпричастност от страна на Русия с отравянето на бившия полковник от ГРУ Сергей Скрипал и дъщеря му. В отговор от телевизионния канал заявиха, че ограниченията ще нанесат само ущърб на британското общество.

След това от Ofcom изпратиха до TV Novosti писмо с възможните санкции във връзка със „случая Скрипал“.

Говорителката на руското МВнР Мария Захарова тогава се закани, че нито една британска медия няма да работи в Русия, „ако те закрият RT”.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии