19.9 C
Пазарджик
вторник, 23 юли, 2024

Балкански кокаинов картел разбит в Черна гора

На дейността на наркотрафикантите беше нанесен удар след залавянето на катамаран, превозващ 850 кг кокаин от Карибите до Европа, съобщиха от Европол.

Голяма балканска престъпна мрежа за трафик на наркотици, главно кокаин, от страни източници към Европа беше разбита при голяма международна операция. Тази операция удари сериозно и прекъсна един от контрабандните пътища от Централна Америка до Европа.

Това мащабно международно разследване беше водено от Черна гора и подкрепено от Европол и правоприлагащи органи от Австрия, Хърватия, Франция, Португалия, Сърбия и Словения.

На 10 март служители на реда от Хърватия, Черна гора и Сърбия арестуваха осем членове на престъпната група, за един от които се смята, че е нейният лидер. Оперативните дейности също бяха подкрепени на място от двама следователи от Франция и Португалия.

Общо са претърсени били 20 места (18 в Черна гора и две в Хърватия и Сърбия). От началото на операцията през 2017 г. са арестувани 12 лица (едно в Хърватия, 8 в Черна гора, четири в Португалия и едно в Сърбия), а петима други заподозрени очакват да бъдат повдигнати обвинения.

Източник: БГНЕС

Ангел Узунов
Ангел Узунов
Ангел Узунов става част от екипа на Телемедиа през 2012 година. Занимава се с журналистика повече от 15 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img
spot_img

Последни статии