10.9 C
Пазарджик
петък, 24 май, 2024

Цените на бензина започват да се вдигат по целия свят

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Цените на бензина започват да растат навсякъде, което е инфлационен сигнал за централните банки и правителствата по света. Фючърсите се покачиха до деветмесечен връх в Ню Йорк, изпращайки ударни вълни към бензиностанциите, докато цените се покачват и в Азия.

Пазарите на моторното гориво се свиха в световен мащаб, поради комбинацията от неочаквани прекъсвания на работата на рафинериите и по-ниски от обичайните за този период на годината запаси в ключови центрове за съхранение като крайбрежието на Мексиканския залив в САЩ и Сингапур.

На световните енергийни пазари е показателно, че докато фючърсите върху суровия петрол са с незначителни изменения от началото на годината досега, контрактите върху бензина в САЩ поскъпнаха с повече от 20%. Възстановяването на бензина потенциално създава главоболие за централните банки, включително за Федералния резерв на САЩ.

Ниските запаси и високото търсене в ключови региони водят до повишаване на цените в целия свят. В Европа цените на бензина се повишават по-бързо от тези на суровия петрол, въпреки че тази тенденция все още не се е отразила напълно на по-високите разходи в бензиностанциите.

Източник: България Он Еър

Силвия Катранкова
Силвия Катранкова
Силвия Катранкова се присъединява към екипа на Телемедиа през 2015 година. Занимава се с журналистика още от ученическите си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии