21.8 C
Пазарджик
петък, 12 април, 2024

ЕП иска европейска финансова полиция и разузнаване

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Европейският парламент (ЕП) препоръча на Европейската комисия да започне подготовка за създаването на Европейската финансова полиция.

„Европейският парламент прие във вторник подробна карта на движението към по-честно и ефективно данъчно облагане, както и за борба с финансовите престъпления„, се казва в официално съобщение на ЕП. В него се подчертава, че евродепутатите биха желали да видят в действие европейска финансова полиция и финансово разузнаване.

Препоръките, приети с 505 гласа „за“ и 63 гласа „против“ на пленарната сесия, бяха подготвяни повече от един месец от Специалния комитет по финансовите престъпления към Европейския парламент.

Тези препоръки, призовават Европейската комисия „незабавно да започне работа по предложението за европейската финансова полиция и звеното за финансово разузнаване на ЕС“, се казва в съобщението. Освен това той препоръча създаването на глобален данъчен орган в рамките на ООН и прекратяването на предоставянето на т. нар. златни визи и паспорти в ЕС. /РИА „Новости“

Източник: ЕПА

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии