18.9 C
Пазарджик
понеделник, 27 май, 2024

Коя е най-добрата възраст за сключване на брак?

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Ново изследване показва резултатите сред двойки, сключили брак в по-ранна възраст и такива, който са се решили на голямата крачка по-късно

Съединените американски щати отделят много пари за изследване на проблемите в отношенията между половете, а в пресата се появяват все повече резултати от техните проучвания. Този път учените са решили да разберат кога е най-добре човек да сключи брак.

За да отговорят правилно на въпроса, те трябваше да проучат любовните истории на няколкостотин двойки. Резултатът обаче ги шокира.

„Обобщените данни показват, че най-оптималната възраст за брак е 23 години“, казват те.

Защо? Отговорът е лесен. Хората на тези години вече са получили висше образование и са достигнали нужното ниво на зрялост, пише jenata.blitz.bg. Мъжете и жените, завършили университет, имат определен мироглед и вече са наясно какви са приоритетите им в живота.

Още един важен факт – тези, които са се оженили преди 23-годишна възраст, имат значително повече разводи, отколкото хората, решили се на тази стъпка по-късно.

За сравнение – бракът на 18-годишните се разпада в 60% от случаите.

Като доказателство за достоверността на теорията си учените предоставят забавна статистика за броя на браковете и разводите. И ето няколко интересни акцента. Браковете, сключени от двойки, където и двамата партньори са на 30 години, практически не се разпадат.

Теоретиците обаче споменават, че шансовете на жена, на възрастта на Балзак, да се омъжи, са рязко намалени (почти всички „добри“ вече са разграбени). Когато едно семейство е създадено съзнателно е много по-силно.

Източник: Нова вест

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии