26.9 C
Пазарджик
сряда, 24 юли, 2024

Ново чудо в Турция – близо 11 дни след земетресенията спасиха двама оцелели под развалините

Още двама души бяха спасени в Турция, повече от 260 часа след двата най-силни труса на 6 февруари. Жертвите в страната са повече от 38 хиляди, а в съседна Сирия – около 5800.

Двама мъже на 26 и 34 години са били открити живи в Антакия и вече са под грижите на лекарите. Малко по-рано бе спасено 12-годишно момче на име Осман.

Продължават арестите на заподозрени за некачествени строителни работи в засегнатите от земетресенията окръзи.

Международните хуманитарни агенции увеличават действията си в подкрепа на милионите бездомни хора, настанени в палатки, джамии, училища и дори вагони на влакове.

ООН отправи дарителски призив за над 1 милиард долара в полза на хуманитарните операции в Турция, след като вече прикани за събиране на 400 милиона долара за Сирия.

Снощи, след 11 дни в помощ на оцелелите от разрушителното земетресение в Турция, у нас се завърнаха лекарите от Военномедицинската академия. Медиците кацнаха в София, на борда на военния „Спартан“, който преди това направи курс до Бейрут, за да достави хуманитарна помощ за пострадалите в Сирия.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img
spot_img

Последни статии