29.9 C
Пазарджик
понеделник, 24 юни, 2024

Полски кмет почина след пробождане с нож на благотворителен концерт

Кметът на Гданск, северната столица на Полша Павел Адамович, почина в болницата, след като e намушкан по време на благотворителен концерт.

Инцидентът се  е случил по време на благотворителното събитие „Големият оркестър за празнична благотворителност“, по време на което Полша ежегодно набира средства за подпомагане на лечебните заведения. Акцията, която се провежда във всички градове на Полша, завършва с концерт.

По време на участието на 53-годишния Адамович в концерта 27-годишният Стефан В. е излязъл на сцената и го е намушкал с нож в сърцето. След продължителна реанимация кметът е изпратен в болница, където веднага започва операция, продължила пет часа.

Местните медии съобщават, че заподозреният е използвал медиен пропуск, за да стигне до сцената. След като няколко пъти наръгал кмета, мъжът се обърнал към тълпата с триумфално вдигнати ръце, но бързо бил притиснат до земята от охраната и арестуван. Вътрешният министър Йоахим Брудзински заяви, че нападението е „акт на необяснимо варварство.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии