27.8 C
Пазарджик
петък, 12 юли, 2024

Пореден ден с много високи температури в Гърция

Властите препоръчват на туристите и жителите да бъдат внимателни

В Гърция днес е пореден ден с много високи температури. Властите препоръчват да се спазват противопожарните мерки, както и хората да бъдат предпазливи през часовете с най-високи температури.

Пожар поради високите температури избухна в база за асфалтови смеси в област Аркадия до Пелопонес. Има една жертва, съобщиха спасителите.

Затворени са пътищата към мястото на пожара. Пожарникари и сили на Гражданска защита се борят с огъня, като не допускат цивилни лица.

В Атина въведоха извънредни мерки, за да предпазят хората от високите температури. Има полицейска охрана в рискови райони. Отвориха климатизирани помещения за възрастни хора. В Коринт, Крит и Едеса пожарите са овладени.

За днес с повишен риск от пожари са областите Атика, островите Крит и Скирос. Властите отново предупреждават туристи да са изключително внимателни на плажа в обедните часове. Да не се предприемат рискови екскурзии в топлото време, препоръчват лекарите.

Силвия Катранкова
Силвия Катранкова
Силвия Катранкова се присъединява към екипа на Телемедиа през 2015 година. Занимава се с журналистика още от ученическите си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии