27.8 C
Пазарджик
неделя, 14 април, 2024

Разсекретени документи на КГБ разкриват шпионина Путин

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Разсекретени документи на КГБ, излезли на светло в Русия, описват бъдещия тогава президент Владимир Путин като „съвестен и дисциплиниран“ шпионин в началото на кариерата му.

„Другарят Путин… непрекъснато повишава идеологическото си, политическото и професионалното си ниво“, се казва в документа от една страница, достигнал до руските медии. Той е написан, докато разузнавачът се превръща в политик през 20-те си години, информира АФП. Младият Путин получавал и „поздравления от своите ментори“ в организацията „за добре организираната му работа и резултати“, се казва в документа.

В момента на 67 години, Путин е работил за тайната служба от средата на 70-те години на миналия век и е бил командирован в Дрезден, тогава Източна Германия, от 1985 до 1990 г., когато съветската власт се разпада.

В Кремъл той се е обградил с много бивши служители на тайната служба, а ФСБ, наследникът на КГБ, остава мощна агенция.

Профилът на президента, съставен от КГБ, е част от изложба в Централния архив за исторически и политически документи във втория по големина руски град Санкт Петербург, включваща други разсекретени досиета.

През 2016 г. Путин, който е на власт като президент и министър-председател две десетилетия, разкри, че е запазил членската си карта на комунистическата партия на СССР по сантиментални причини.

Източник: БГНЕС

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии