11.9 C
Пазарджик
вторник, 23 април, 2024

Роботи заменят политиците до 50 години

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Дали обикновен гражданин може рутинно да се обади на световните лидери и бързо да получи отговор без бюрократични бариери? Топ изследовател на изкуствения интелект (AI) твърди, че сценарият може да стане реалност през следващите десетилетия.

Според професора по компютърни науки д-р Дейвид Леви – автор на „Любов и секс с роботи“ – политиците ще бъдат заменени с роботи сравнително скоро поради превъзходната им способност да взимат правилни решения, съобщава „Дейли стар“. „Ако мислите за това какво трябва да направи някой президент или министър-председател, той трябва да взема решения по икономически, политически, здравни и транспортни въпроси […] Тези видове решения в крайна сметка ще бъдат взети много по-добре от изкуствен интелект, отколкото от хората , защото AI се развива с толкова бързи темпове, че почти всяка задача, която изисква човешка интуиция и интелигентност, ще бъде разрешена от AI „, каза Леви, цитиран от The Daily Star. Леви предполага, че законодателите постепенно ще загубят доверието на избирателите. Като пример той посочи последните развития на Брекзит и „хаоса“ в администрацията на Тръмп, съобщи The Daily Star.

„В крайна сметка мисля, че всеки ще приеме, че изкуственият интелект е по-добър от хората за почти всичко […] Така че, ако имате който е по-добър в икономическото планиране, отколкото всеки човек, който по-скоро ще отговаря за икономиката на вашата страна – / какво ще изберете / човек или висш AI? „, риторично предложи Леви пред медиите, базирани във Великобритания. Ученият вярва, че един ден всеки, който има достъп и свързаност, ще може лично да общува с производител на киберправа. „Всеки би могъл да се свърже и да задава каквито и да е въпроси, които иска да зададе. Отговорите ще дойдат от самия изкуствен интелект, което би било много по-добре от ситуацията сега […] Вие и аз не можем да изберем телефонният номер на Борис Джонсън и да му зададем въпрос „, пошегува се Леви, цитиран от The Daily Star.

Според Леви човечеството не трябва дълго да чака тази нова реалност. „30, 40, 50 години, нещо в този диапазон.“, заяви Леви, цитиран от The Daily Star.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии