36.9 C
Пазарджик
петък, 12 юли, 2024

Усъвършенстване на изкуството чрез съвременните технологии

OLED телевизорите на LG изобразяват шедьоври в Националния музей на изящните изкуства в Манила

LG Electronics е ревностен поддръжник на изкуството и културата и като такъв се ангажира да подобри живота, като интегрира своите иновативни технологии с някои от най-изящните произведения на изкуството в света. Предоставяйки на художници и куратори на галерии OLED телевизори на LG, считани от мнозина за най-добрите цифрови дисплеи, се предоставя възможност за завладяващо и вдъхновяващо мултисензорно изживяване.

Усъвършенстване на изкуството чрез съвременните технологии

Във Филипините LG си партнира с Националния музей на изящните изкуства в Манила, за да отбележи 140-годишнината на „Spoliarium“ – емблематичен шедьовър на известния филипински художник Хуан Луна. По време на National Heritage Month, LG Филипини дари различни продукти, включително LG OLED телевизори, на музея, за да насърчи по-дълбокото разбиране и възприемане на изкуството и да подобри обществения достъп до богатото културно наследство на страната.

На 27 май общо 118 местни журналисти се събраха в една от залите на музея във Филипините, за да станат свидетели на най-новите постижения в областта на домашното забавление, включително новите LG OLED evo телевизори (състоящи се от сериите G4 и C4). Задвижвани от процесора α (Alpha) 11 AI на LG, който предлага до четири пъти по-висока производителност от своя предшественик, телевизорите LG OLED evo осигуряват персонализирани изживявания, съобразени с предпочитанията и навиците на потребителите.

В елегантните зали на Националния музей на изящните изкуства бяха изложени разнообразни продукти от серията за домашно забавление на LG, които позволиха на посетителите да видят отблизо как LG осигурява най-доброто качество на изображението с дълбоки нюанси на черното и ярки цветове.

На събитието беше представена и колекцията LG Objet Collection Posé – лайфстайл екран, предназначен да предостави нова свобода на интериорния дизайн за любителите на декора. Със своя ъглов, минималистичен дизайн и гъвкави възможности за инсталация Posé се вписва безпроблемно във всяко пространство с изключителна лекота. Телевизорът дори може да се похвали със завладяващия режим „Gallery“ на LG, който е специално създаден да изобразява произведения на изкуството или снимки върху самосветещото му цифрово платно, превръщайки всяко пространство в изискана галерия.

В допълнение към устройствата с OLED технология, LG представи своите QNED телевизори, които предлагат подобрен контраст, нива на яркост и детайлно качество на картината за изключително изображение от всеки ъгъл.  За да се създаде перфектната среда за домашно забавения, могат да се добавят и саундбаровете на LG, които бяха стратегически разположени из музея, за да подсилят изживяването на посетителите с невероятно поглъщащият съраунд звук.

Това събитие подчерта ангажимента на LG да създава връзки между технологиите и вечното изкуство, за да се достигне до по-въздействащи културни преживявания. В съответствие с мотото на компанията – „Life’s Good“, LG ще продължи да подкрепя инициативи, които предизвикват творчество, насърчават културния обмен и повишават оценката на изкуството и културата чрез интелигентни решения за живот, създадени за всички.

                                                                                 # # #

За LG Electronics, Inc.

LG Electronics е световен иноватор в технологичната и консуматорската електроника с присъствие в почти всяка държава и международен човешки ресурс от над 74 000 души. Четирите бизнес подразделения на  LG – Home Appliance & Air Solution, Home Entertainment, Vehicle component Solutions и Business Solutions – са с общ глобален приход от над 80 трилиона корейски вона през 2022 година. LG е водещ производител на потребителски и търговски продукти като телевизори, електродомакински уреди, климатична техника, монитори, роботи в сферата на услугите, автомобилни компоненти, както и висок клас брандове като LG SIGNATURE и LG ThinQ, познати по целия свят. За повече информация относно LG Electronics, моля, посетете www.LGnewsroom.com.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии