22.9 C
Пазарджик
събота, 18 май, 2024

В Гърция: Не хвърляйте касовия бон при зареждане на автомобила

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Гръцките власти предупреждават при зареждане на гориво за автомобилите да не изхвърляте касовия бон, защото при нарушение има възможност за обезщетение на клиента

Бележката трябва да се пази, докато се изразходи зареденото гориво. Към това приканват и властите поради зачестили случаи на повредени автомобили след зареждане с разредено гориво.

Единственият документ, който клиентът може да предостави, е касовият бон. При констатиране на нарушение клиентът получава обезщетение. За това съветват и адвокати, които вече спечелиха дела в съда за повредени автомобили от некачествено гориво. Финансовите власти съобщават, че всеки клиент на базата на документа за зареждане може да направи и анонимно оплакване, което задължително се разследва, информира БНР.

Друга измама от страна на бензиностанциите, предупреждават властите, е изписване и таксуване на повече гориво от вместимостта на резервоара на колата. И тук е дължимо обезщетение на клиента срещу касовия документ.

Ежедневно се извършват проверки за качествата на продаваните горива, съобщават екипите по контрол, като вече има случаи на арестувани собственици на бензиностанции за измама и отнемане на лицензи за продажба на горива.

Таня Кабурова
Таня Кабурова
Таня Кабурова става част от екипа на Телемедиа отново през 2020г. Занимава се с журналистика от 19 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии