18.9 C
Пазарджик
вторник, 16 юли, 2024

В Индия: Дъждове отнеха живота на близо 30 души

Най-малко 28 души са загинали в Северна Индия от петък вечерта до днес в резултат на проливните мусонни дъждове, които обхванаха района. Както съобщи вестник „Таймс ъв Индия“, пороите са причинили наводнения, свлачища, срутвания на сгради в територията на Делхи, която включва столицата Делхи, както и в щатите Химачал Прадеш, Утаракханд, Пенджаб, Хариана, Раджастан и в съюзната територия Джаму и Кашмир, предава ТАСС.

Реките Рави, Беас, Сутледж и Ченаб са излезли от бреговете си. Сериозна ситуация се е развила в щата Химачал Прадеш, където предизвиканите от дъжд свлачища и наводнения са парализирали живота в много области.

Властите на индийската столица съобщават, че според прогнозите на 11 юли нивото на водата в река Ямуна, на която се намира Делхи, ще се покачи над опасно ниво. Главният министър на Делхи Арвинд Кейривал написа в Twitter, че е инструктирал служителите „да останат бдителни и да наблюдават внимателно ситуацията“.

Вчера в столицата е отчетен 40-годишен максимум на валежите за денонощие от цели 153 мм. Всички училища в Делхи и редица предградия днес са затворени.

Снимка: БТА

Таня Кабурова
Таня Кабурова
Таня Кабурова става част от екипа на Телемедиа отново през 2020г. Занимава се с журналистика от 19 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии