36.9 C
Пазарджик
петък, 12 юли, 2024

Как да отблъснем комарите?

Нападат най-често пиещите алкохол

С мириса на лято все повече хора прекарват времето си навън. Но с приятните слънчеви лъчи, идва и рискът от ухапване от комари. Тези ухапвания могат да бъдат не само болезнени, но и да пренасят неприятни инфекции.

Как да се отървете от тях по най-ефективния начин?

Пикаридин

Пикаридинът е синтетично съединение, използвано в репелентите против комари. То е едно от най-ефикасните срещу хапещите гадинки. По състав е близко до черния пипер. Заредете се с препарати, съдържащи пикаридин през лятото.

Мощен вентилатор

Другото, което комарите искрено мразят е силният вятър. Ако сте решили да си правите градинско парти в летните вечери, постарайте се предварително да си осигурите мощен вентилатор. Той разсейва комарите и ви помага да се насладите на топлата вечер на спокойствие.

Плътни дрехи

Един полезен начин да се отървете от комарите е да се облечете подобаващо. Те мразят плътните дрехи, защото затрудняват пробиването на кожата. Ето защо няма да имате проблеми, ако сте плътно облечени.

Комарите мразят въздържателите

Според изследванията комарите нападат най-често пиещите алкохол. Въздържателите не са им по вкуса, защото не излъчват специфичната миризма, отделяща се от кожата на консумиращите алкохол.

Цитрусови аромати

Цитрусовите аромати са противни за комарите. Те бягат далече от тях. Така че, когато сте в градината или на открито привечер, винаги разполагайте наоколо резенчета цитруси или цитрусови етерични масла. Те ще прогонят неприятните комари.

Източник: Bulgaria On Air

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии