29.9 C
Пазарджик
събота, 15 юни, 2024

Няколко начина да накараме орхидеята да разцъфти

Нужни са редовни грижи

Орхидеите са чудесни за всеки дом. Оставени сами, повечето орхидеи ще цъфтят веднъж годишно, но можете да съкратите този период на латентност и да „подмамите“ орхидеите да цъфтят по-рано, като следвате лесните съвети по-долу.

Отстранете мъртвия цветен шип

След като вашата орхидея приключи с цъфтежа си, проверете внимателно отработения цветен шип за признаци на пъпки. Зелените цветни шипове без пъпки понякога ще цъфтят отново, но ако цветният шип е започнал да изсъхва или става кафяв, го отрежете в основата на растението, като използвате чифт чисти и стерилизирани ножици. 

Пресадете орхидеята

Пресаждането на орхидеята може да подобри здравето на вашето растение и да направи цъфтежа по-вероятен, особено ако никога преди не сте пресаждали вашата орхидея.

Осигурете на вашето растение редовни грижи

За да помогнете на вашата орхидея да натрупа енергия за повторно разцъфтяване, поставете растението си на място, което получава ярка, но непряка светлина и поддържайте растението си при стандартна стайна температура между 18 – 29 градуса. Поливайте орхидеята си редовно. Ако искате да увеличите влажността близо до вашите растения, можете да добавите овлажнител или плосък съд с камъчета.

Източник: Bulgaria ON AIR

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии