10.9 C
Пазарджик
четвъртък, 23 май, 2024

В Стрелча призовават за нетърпимост към нерегламентираните сметища

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

От началото на годината ОП „БКС и ОИ“ в община Стрелча е почистило 11 нерегламентирани сметища в покрайнините на града и входно – изходните артерии, съобщиха от местната администрация.

За това е използвана техника и човешки труд, струващи скъпо на общинския бюджет – финансов ресурс, събран  от данъците на всички граждани.

Проблемът със замърсяването на околната среда става все по-осезаем и приема все по-застрашителни  размери, затова от Общината призовават за социална нетърпимост към замърсяването в населените места и покрайнините им.

В своето съобщение местната администрация припомня, че в контейнерите  и кофите  с  жълт, син или зелен  цвят  се събират пластмасови, найлонови, метални,  хартиени и стъклени опаковки.

Всички зелени отпадъци от двора, градината или след почистване на тротоара пред домовете, да се поставят в големите контейнери, поставени на  различни точки в кварталите.

Сметосъбиращото предприятие предоставя контейнери за дребни строителни отпадъци на физически лица, образувани от вътрешни текущи ремонти на домовете. Контейнерите са с вместимост до 4 кубически метра и товароподемност до 1 тон  и се предоставят след заявка в Общинска администрация Стрелча или в ОП „БКС и ОИ“.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии