7.9 C
Пазарджик
четвъртък, 29 февруари, 2024

Страната на SMS-ите

Имало една държава в Европа, която в 21 век е намерила начин да решава важни финансови проблеми. Уникално лесен – SMS-ите.

Не е за вярване, че съвременна европейска държава събира пари за дейности, които са покрити от данъкоплатците, и по този начин.

Не е за вярване, но България дори успя натрупа солиден опит в тази насока и дори от години лекува деца чрез кратките съобщения, независимо, че децата са приоритет на държавата и трябва да бъдат лекувани от данъците ни. Но нищо – важното е да се помага.

С SMS-и се купува и животоспасяваща медицинска апаратура. Също за деца. Явно държавата е много изпаднала, след като не може да си позволи модерни кувьози и разчита на добрите хора да се бръкнат в джобовете, за да живеят недоносените. Плащат се луди пари за реклама в праймтайма, обаче каузата е благородна.

Не е срамно да се иска от хората по левче /без ДДС/, след като каузата е толкова важна – животът и здравето на нашето бъдеще. Важна, но не чак толкова, че да отдели от данъците, които всеки месец събират за здраве.

SMS-ите са и задължителният елемент на съпричастност към хората, застигнати от бедствия в държавата. Понеже и за тях няма пари. Пък всеки ще даде левче, за да помогне на хора, станали жерви на природно бедствие. Събраните пари изключително рядко достигат до бедстващите, но това рядко спира добрите хора.

Така е с благотворителността – хората с отворени сърца рядко държат сметка на харчещите.

Сега ще пускаме СМС-и за пенсионерите. За да посрещнат по-добре Великден. За да се даде малко и на хилядите, които взимат левче-два над минимума, определен от правителството, под който старите хора обикновено получават празнична добавка. Нищо, че падна таванът на пенсиите, възрастта за пенсиониране се вдига, а една много голяма прослойка се пенсионира на 40 и няколко.

Но нека помогнем. За пореден път. Защото пари няма. Има СМС-и.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии