15.9 C
Пазарджик
неделя, 19 май, 2024

Алек Попов е носителят на Националната награда за хумор и сатира

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

ХГ“Станислав Доспевски“ бе домакин на връчването на Националната награда за хумор и сатира „Райко Алексиев“. Осмият и носител бе обявен в деня, когато се навършиха 130 години от рождението на бележития български сатирик. От номинираните шестима автори, престижно жури реши, че най-достоен за нея е авторът на „Мисия Лондон“, писателят Алек Попов.

Националната награда за хумор и сатира “Райко Алексиев“ е учредена преди 21 години и се връчва през три години.

На церемонията бяха отличени и местни автори, участвали в съпътстващия конкурс. За хумористична проза бяха наградени: Димитър Стефанов, Михаил Тодоров и Илия Михайлов. Наградата за хумористична поезия получи Тодор Каракашев, а за карикатура- Констанин Анастасов. А носителят на голямата награда Алек Попов пожела да се върне чувството за самоирония на българина.

Община Пазарджик връчва седем национални литературни награди, а Мартин Топалов от градската школа по изкуствата при читалище „Хр. Ботев“ и Александър Тодоров от Ансамбъл Пазарджик, показаха, че в областния град има и отлични музикални традиции.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии