15.9 C
Пазарджик
неделя, 19 май, 2024

Годишен концерт на Представителен танцов състав „Чавдар“

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

На 22 май от 18:30 ч. в Спортна зала „Васил Левски“ Представителен танцов състав „Чавдар“ към Младежки дом – Пазарджик ще представи годишната си продукция.

С концертът се отбелязват 78 години от създаването на танцовия състав и 50-годишнината на художествения ръководител Иван Андров.

„Чавдарци“ са подготвили изненади за публиката и за най-верните спомоществуватели на състава. Тържествено ще изпратят и абитуриентите сред танцьорите.

***

„Чавдар“ е сред най-старите танцови състави в България, вече на цели 78 години. С голямо богатство от танци, обхващащи всички области в родината ни.  От изключително значение за формацията е да съхрани и предаде стила и автентичността на българските народни ритми, чрез музиката и изпълненията на танците, като държи да се покаже отличаващия стил и характер на съответната етнографска област. 

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии