11.9 C
Пазарджик
вторник, 27 февруари, 2024

Културни събития в Младежки дом до края на месеца

Представяне на книга, социално-ангажирани изкуства за младежи, детско интерактивно представление предстои да видим до края на ноември

В пространството на Младежки дом – Пазарджик до края на ноември реализираме няколко партньорски събития. Водени от стремежа да показваме културно съдържание от различни сфери, както и културни продукти с актуални младежки теми, предлагаме на местната общност следните събития:

24 ноември, 18:00 ч. С издателство Scribens Ви каним на представянето на дебютната книга „Хералдика на чувствата“ от Александър Алексиев. С участието на Георги Спасов и Илия Михайлов – учители и Димитър Стоименов („Voice and Fingers“). Александър Алексиев е възпитаник на Езиковата гимназия, занимава се професионално с туризъм, председател е на Българското хералдическо вексилоложко общество, член е на УС на Българското дружество за защита на птиците, футболен фен и меломан.

24 ноември, 19:00 ч. „Отнася се до всички“ – прожекция на спектакъл по пиесата на Дана Сидерос с вплетени лични истории. Продукцията е на Асоциация за изкуство и младежки инициативи „Студията“, а темите които повдига спектакъла, в който играят младежите от „Студията“, са за приемането на различните, връзката учител – ученик, общуването и неговите емоицонални проявления.

26 ноември, 11:00 ч. Кральо – Портальо. Змейове, тенци, самодиви и юнаци са малка част от вълшебния свят на българския фолклор. Игри като „Бели пеперудки“ и „Кральо Портальо“ са отдавна останали в едно време без смарт устройства. Красотата на народните песни, предания и обичаи обаче е неоспорима и привлича малки и големи по света.
Представлението, кръстено на едноименната народна игра „Кральо Портальо“, е интерактивно преживяване за деца над 6 години, в което малките зрители научават различни фолклорни митове, песни, игри, гатанки. Потопете се в света на народното творчество с гласа на Нина Николина и актьорите Георги-Маноел Димитров и Димитра Поповаки и обичаи.

28 ноември, 12:30 ч. „Oко нa художник, душа на поет“ е интерактивен спектакъл на Театър „Цвете”, изграден върху четири къси разказа на Елин Пелин – „По жътва”, „Задушница”, „Косачи” и „На оня свят”. Между разказите актьорите влизат в диалог със зрителите, за да им помогнат да осъзнаят посланията на автора и средствата, чрез които ги постига. Спектакълът ще се играе пред ученици от ОУ „Иван Батаклиев“.

В началото на декември ще се проведе и ежегодния конкурс Музикална академия „Нота по нота“. А до края на годината ще предложим и още интересни инициативи свързани с обучението в различни сфери на изкуството за деца и младежи.

Таня Кабурова
Таня Кабурова
Таня Кабурова става част от екипа на Телемедиа отново през 2020г. Занимава се с журналистика от 19 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии