10.9 C
Пазарджик
вторник, 23 април, 2024

Мартенски театрален маратон 2024 в Пазарджик

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Маратонът се открива с монодрамата „Виктория“

Младежки дом – Пазарджик представя за девета година професионални камерни, независими и алтернативни театрални форми в Мартенски театрален маратон 2024.

На 4 март маратонът се открива с монодрамата „Виктория“ под авторството и режисурата на Йордан Славейков. Представлението е с номинации за “Икар” 2023 в категория “съвременен драматургичен текст” и “Аскеер” 2023 в категория “моноспектакъл”.

За първи път в Пазарджик гостува ИмПро шоу. Актьорите от ХаХаХа ИмПро театър ще представят изключително успешния формат, в който публиката се потапя за изключително кратко време в различни забавни ситуации. В него участието на публиката е постоянно и задължително.

„Аз ли съм или не съм“ е спектакъл за споделеното мълчание, който чрез изпепеляващите звуци на поезията на Борис Христов и Валери Петров, се опитва да ни спомни за нежността, която сме изгубили, за трепетите и надеждите, за болката, която трудно споделяме, за изчезналия полет на душите ни, за сълзите, които отдавна са пресъхнали. Режисьорът Мариан Бозуков събира две ярки актриси от Родопскиядраматичен театър и прохождащи млади актьори.

Участието на спектакъла в Мартенски театрален маратон е награда на Младежки дом, която Инна Церовска връчи на първия театрален фестивал в Раковски „Магията на живата сцена“ състоял се през октомври 2023 г.

Последното представление в програмата на Мартенски театрален маратон ще се играе на Световния ден на театъра 27 март. Танцовият социално-ангажиран театър е част от проекта „Животът – реалност – риалити“ по Програма РА14 „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г. от фондация „Невиждан театър“ с партньор Младежки дом – Пазарджик.

Датите, на които ще се играят представленията:

4 март – „Виктория“ от Йордан Славейков
15 март – ИмПро шоу – ХаХаХа ИмПро театър
20 март – „Аз ли съм или не съм“, режисьор Мариан Бозуков
27 март – „Животът – реалност – риалити“, режисьор: Велимир Велев

Необходима е предварителна резервация. Входът е с дарителска кутия, поставена по време на всяко представление от Мартенския театрален маратон. Събраните средства формират Наградата на публиката, предназначена за една от младежките театрални трупи в Младежки театрален фестивал „Океан от любов“.

Тази година фестивалът ще се проведе от 29 март до 1 април. Мартенски театрален маратон се реализира с подкрепата на Община Пазарджик.

Елена Ламбрева
Елена Ламбрева
Елена Ламбрева става част от екипа на Телемедиа през 2013 година. Занимава се с журналистика повече от 10 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии