13.9 C
Пазарджик
вторник, 21 май, 2024

Музеят в Пазарджик ще се включи в световна филмова премиера

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Регионалният исторически музей в Пазарджик е сред 100-те музея в света, които ще участват в световната премиера на филма „Войната, която сложи край на всички войни“. Проектът “History Rocks” е на група Сабатон и цели да повиши посещаемостта на музеите по света и да насърчи нова аудитория от метъли и любители на историята да допринасят за своите местни музеи.

Музеите в цял свят се подготвят да представят филма по свой собствен начин – някои са избрали единични прожекции, други ще бъдат домакини на няколко такива, а трети ще съчетаят прожекциите си с изложби и събития, свързани с Първата световна война. Регионален исторически музей – Пазарджик ще излъчва филма на 4, 7, 9 и 11 ноември 2023 г. Съпътстващо събитие към филма ще бъде изложба, посветена на участието на населението от Пазарджишкия регион в Първата световна война – в състава на 27-и пехотен Чепински полк.

Залата, в която ще се прожектира филма, е с ограничен капацитет до 40 места. Посетители ще бъдат допускани до запълване на местата. Билети за филма се закупуват само на място – цената е 6 лв. а всички приходи от продажбата на билети се връщат директно в музея, който е домакин на прожекцията.

Таня Кабурова
Таня Кабурова
Таня Кабурова става част от екипа на Телемедиа отново през 2020г. Занимава се с журналистика от 19 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии