12.9 C
Пазарджик
сряда, 28 февруари, 2024

Language Cafe ще има в Пазарджик, по инициатива на младежите

Екипът на Съвета за младежка политика продължава с поредното издание на Language Cafe, което ще се проведе на 19-и март (събота) в кафе „Линдо”. Събитието дава възможност на всички, които имат притеснения да говорят на чужд език, да го направят в неформална среда и да се чувстват по-уверени със знанията, които имат и също така да създадат нови запознанства. За тази цел са подготвени различни теми за дискусия и други занимания.

Според проучвания, 49.5% от българите знаят английски език, но само 25% го говорят и използват. Езиковите кафета от този тип целят да преборят именно този проблем, като стимулират присъстващите да водят дискусии свободно и без притеснения.

“Езиковото кафе ми даде увереността от която имах нужда, за да говоря свободно и без да се притеснявам. Вече съм студентка и продължавам да изучавам английски. На събитието мога да поговоря на различни теми с хора, които също са решили да упражнят езика, който владеят. Налагало ми се е да излизам извън страната и се радвам изключително много, че имах подготовката да говоря и извън училищна среда.” споделя Виктория, която е част от екипа на Съвета за младежка политика.

Съветът за младежка политика е неправителствена организация, която подтиква младежите към гражданска активност, чрез форми на неформално образование, младежко включване и др. От създаването си преди пет години, организацията придоби голяма популярност, като осъществи над 70 събития, събиращи младежи от Пазарджик и страната на едно място. Сред тях са инициативата “Пазарджик обича”, поредицата Social Evenings, конференцията TEDxPazardzhik, кампанията “Какъв ти е проблемът?”, тренировъчни лагери, семинари и др.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии