8.9 C
Пазарджик
сряда, 21 февруари, 2024

30 лица, пострадали от домашно насилие, получиха подкрепа по проект

Приключи реализацията на проект „Център за превенция на домашно насилие“, изпълняван от Фонд за превенция на престъпността ИГА.

В  Бюрото за консултиране, насочване и подкрепа на организацията помощ и подкрепа получиха 30 лица, пострадали от домашно насилие – социални, психологически и юридически консултации.

Пет семейни двойки преминаха през семейно консултиране, а с една двойка бе апробирана Програмата са семейно консултиране с терапевтичен ефект, създадена в рамките на проекта.

Екип от социален работник и психолог проведе мобилни консултации с пострадали от домашно насилие в 11 населени места на област Пазарджик.

Проектът обхвана и петима извършители на домашно насилие, които първоначално преминаха през Оценка на риска от извършване на повторно насилие, а след това и през Специализирана рехабилитационна програма.

За популяризиране на възможностите, които проектът предоставя за целевите групи, бяха изготвени и разпространени информационни издания – дипляна, флаер и плакат.

Успешното изпълнение на проекта стана възможно и благодарение на изключителното съдействие от институциите в региона, ангажирани с проблема.

Източник: ИГА

Таня Кабурова
Таня Кабурова
Таня Кабурова става част от екипа на Телемедиа отново през 2020г. Занимава се с журналистика от 19 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии