8.8 C
Пазарджик
събота, 20 април, 2024

Цветът на автомобила има връзка с пътните инциденти- ето кой е най-опасният

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Цветът на автомобила има връзка с инцидентите по пътищата, сочат данни от наблюдение на британска компания . Според експертите 60% от червените коли са претърпели зполополуки на Острова, което прави този цвят „най-опасният“.

Констатацията е силно свързана и с това, че червените коли често се избират от любителите на бързото шофиране, а мъжете са с 12% по-склонни да предпочетат кола с такъв цвят, отколкото жените. В съчетание с факта, че голяма част от спортните автомобили са червени, става още по-ясно защо колите с този цвят по-често попадат в инциденти.

На второ място са кафявите коли, като близо 59% от собствениците са имали неприятности на пътя.

Друг „опасен“ цвят е черният – рискът от злополука при такива автомобили е 57%. Както за черните, така и за кафявите коли, видимостта изглежда допринася за инцидентите.

Проучванията потвърждават, че тъмните коли се забелязват по-слабо на пътя от ярко оцветените. Поради тази причина белият е един от „най-безопасните“ цветове за автомобили, тъй като прави превозните средства добре видими и лесни за фиксиране по пътищата.

Източник: България Он Еър

Силвия Катранкова
Силвия Катранкова
Силвия Катранкова се присъединява към екипа на Телемедиа през 2015 година. Занимава се с журналистика още от ученическите си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии