12.5 C
Пазарджик
петък, 16 май, 2025

Днес предлагаме за вечеря Постен славянски гювеч

spot_img

В началото на Страстната седмица кулинарното ни предложение е без месо – Постен славянски гювеч с ориз, лук, домати, чушки и маслини в тава на фурна

Продукти:

2 ч.ч. ориз
3 глави лук
3 домата
3 моркова
2 зелени чушки
2 червени чушки
1/2 к.ч. маслини
2 с.л. олио
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. чубрица
черен пипер
сол
магданоз
4 ч.ч. вода

Рецепта:

В олиото се задушава ситно нарязаният лук (3 глави), докато стане прозрачен. След това към него се прибавят морковите (3 бр), нарязани на малки кубчета, и червеният пипер (1 ч.л.). Налива се 1/4 от водата. Ястието къкри на тих огън, докато морковите омекнат.

След това се добавят зеленчуците. Чушките се нарязват на колелца, а доматите (3 бр) се настъргват на едрото ренде. Добавя се и оризът (2 ч.ч.). Разбърква се и щом ястието заври, се прехвърля в тава.

Долива се останалата вода и гювечът се овкусява с черен пипер и чубрица (1 ч.л.). Поставя се в студена фурна и се пече при 180 градуса.

Когато е почти готово, се добавят маслините (1/2 к.ч.), нарязани на ситно, и се запича на горен реотан за няколко минути. Ястието се поднася горещо, поръсено със ситно нарязан пресен магданоз.

spot_img
Таня Кабурова
Таня Кабурова
Таня Кабурова става част от екипа на Телемедиа отново през 2020г. Занимава се с журналистика от 19 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии