5.2 C
Пазарджик
събота, 15 февруари, 2025

Ето защо е полезно да пием плодов чай

spot_img

Чаят е една от най-консумираните напитки в световен мащаб. Обичаме да му се наслаждаваме през цялата година. Предлагат се разнообразни чайове, както и комбинации от съставки с тях, които допринасят за релаксация, за други се смята, че подобряват настроението, има и такива за добра концентрация и т. н. Изборът пред нас е голям.

Плодовият чай се описва напитка, която обединява различни сушени плодове, билки и подправки и сушени чаени листа, които могат да се варят или запарят в гореща вода и да се сервират като ароматна напитка. Важно е разбира се винаги да избираме качествени чаени продукти, за да можем да извлечем максимума от ползите на съставките.

Какви са ползите от консумацията на плодови чайове?

Стимулират защитните сили на имунната система – Повечето плодови чайове са с високо съдържание на витамин С. За него е известно, че е мощен антиоксидант, който помага за укрепване на имунната система, както и в борбата с инфекциите и вирусите. Плодовите чайове, съдържащи плодове като ягоди, манго, ананас, нар и малини, са богати на витамин С, а нивото на антиоксиданти от черния или зеления чай като базови, осигурява това, от което се нуждае имунната ни система, за да работи по-ефективно.

Загуба на излишни килограми и полезни за здравето на червата – Плодовите чайове естествено съдържат кофеин и определени флаваноиди, наречени катехини, които могат да помогнат за засилване на метаболизма, изгарянето на излишните мазнини.

Полезни за здравето на сърцето – Зеленият чай е един от най-полезните. Той съдържа полифенолния компонент EGCG (епигалокатехин галат), който има антиоксидантни и противовъзпалителни свойства. Западни проучвания показват, че консумацията на чай, богат на EGCG, може да помогне за намаляване на риска от атеросклероза.

За по-здрава кожа – Не само храните, но и напитките, които консумираме се отразяват на състоянието на нашата кожа. Противовъзпалителните свойства на чая спомагат за намаляване на възпалението, подобряват кръвообращението и се борят срещу свободните радикали, за които е известно, че причиняват преждевременно стареене на цялото тяло.

Източник: България Он Еър

spot_img
Силвия Катранкова
Силвия Катранкова
Силвия Катранкова се присъединява към екипа на Телемедиа през 2015 година. Занимава се с журналистика още от ученическите си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии