31.8 C
Пазарджик
вторник, 25 юни, 2024

Гугъл обеща да поправи пропуск в ЮТюб, използван от педофили

Интернет гигантът Гугъл обеща да поправи пропуск в системата за сигурност на ЮТюб, който позволява на хора да споделят педофилско съдържание чрез секцията с коментарите под видеоклиповете, пише АФП.

Пробивът беше открит от потребителя на ЮТюб Мат Уотсън, който забелязал, че линкове в коментарите под видеоклиповете водели до сайтове с педофилско съдържание.

„Взехме незабавни мерки, като изтрихме акаунти и ЮТюб канали и докладвахме на властите за засечена незаконна дейност“, каза говорител на компанията пред АФП.

Мат Уотсън, чийто канал в ЮТюб има около 26 хиляди абонати, каза в разследването на случая, че поради някакъв недостатък на начина, по който работи сайта за споделяне, линковете с педофилско съдържание дори се рекламират от него.

Написаното от Уилсън доведе до оттеглянето на големи компании като Нестле и Дисни, които казаха, че спират да рекламират в ЮТюб.

„Докато Гугъл не гарантира, че може да защити нашата марка от вредно съдържание, спираме рекламите си на този сайт“, каза говорител на AT&Т, които са собственици на Дисни.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии