14.9 C
Пазарджик
четвъртък, 23 май, 2024

Идеи, с които да поканим пролетта у дома

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Пролетно чистене, освежаване и покупка нещо ново за дома – така посрещаме обикновено най-свежия сезон. Днес обаче няма да говорим за чистене, миене на прозорци и хамалогия в кухнята, а ще обсъдим няколко варианта, с които хем да обновим дома, хем да спестим пари.

Сменете завесите
Вярно е, че не всички можем да сменяме завесите според сезона. Това е един от начините, с които да сменим настроението в дома си. При това е сравнително лесен и евтин. Тежките плътни едноцветни завеси могат да бъдат заменени с такива с леки, феерични и свежи цветове. Те моментално ще освежат стаите, все едно се е развихрил интериорен дизайнер.

Внесете зеленина
Растенията се събуждат през пролетта, затова е добра идея да внесете саксии и вази, които ще съживят не само интериора. Те ще освежат и пречистят въздуха в дома ви. Ваза с лалета или минзухари, уханни зюмбюли или нежни кокичета, са прекрасен начин да ароматизирате и да събудите сетивата си за настъпващата пролет.

Скрийте коледните накити
Мислите, че това е ненужно за споменаване. Съвсем не е така. Много хора оставят елементи от коледната украса целогодишно. Дали това ще са снежинките на прозореца или някой снежен човек на рафта е без значение. Задължително е да приберете всичко, което напомня за зима и Коледа. Така ще освободите място за нови, пролетни и свежи елементи, а защо не и свързани с предстоящите Великденски празници.

Цветни завивки и спално бельо
Това е най-лесният начин за моментална промяна на настроението на дома. Цветни, зелени, жълти, всички багри от събуждащата се природа навън, могат да бъдат лесно вплетени в интериора с подходящо спално бельо и меки одеяла.

Елена Ламбрева
Елена Ламбрева
Елена Ламбрева става част от екипа на Телемедиа през 2013 година. Занимава се с журналистика повече от 10 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии