30.8 C
Пазарджик
петък, 19 юли, 2024

Има ли полза от ранното ставане преди 7 сутринта?

Ако много ви се спи и бихте направили всичко за още 15 минути сън, ранното ставане вероятно е истинската агония за вас. Експертите обаче посочват, че ранобудните имат предимство пред останалите. И особено важно е да се събудите преди 7 часа сутринта. Ето защо:

Имате време да се разбудите

Изследванията показват, че добре познатото „сутрешно разбуждане“ продължава между два и четири часа. Ако се събудите в 8:30, а сте на работа от 9 часа, много е възможно да не сте готови да започнете веднага да изпълнявате задълженията си. Събуждайки се по-рано, вие давате на тялото си шанс да се събуди естествено. Въпреки че в началото ще бъде трудно да ставате рано, когато това стане част от рутината ви, ще бъдете благодарни и ще забележите, че имате повече енергия.

По-нисък риск от депресия

Това се отнася за жените. Проучване, публикувано в „Journal of Psychiatric Research“, установи, че жените, които се будят по-рано, имат по-нисък риск от развитие на психични заболявания като депресия, тревожност, разстройства на настроението и др.

По-големи оптимисти сте

Според проучване от 2014 г. ранобудните са по-малко податливи на негативни и тежки мисли, отколкото тези, които остават до късно. Мнозина от нас имат стресиращи мисли преди сън, поради които не могат да спят дълго.

Ранобудните могат да са по-успешни

Когато става дума за делови успех, сутрешният тип хора води класацията, твърди биологът Кристоф Рендлър. Той обяснява, че според негово изследване, което включва 367 студенти, тези, които стават по-рано, получават по-добри оценки.

Непрекъснато чуваме колко е важно да дадем на тялото 8 часа сън и как в това се крие тайната на здравето и красотата. Тези, които си лягат по-рано през нощта, ще заспят по-лесно и ще са по-отпочинали.

Елена Ламбрева
Елена Ламбрева
Елена Ламбрева става част от екипа на Телемедиа през 2013 година. Занимава се с журналистика повече от 10 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img
spot_img

Последни статии