5.9 C
Пазарджик
вторник, 5 март, 2024

Испанският фотограф Педро дел Санто повдига завесата на модния бизнес

Световноизвестният фешън фотограф Педро дел Санто прави своя режисьорски дебют с комедията „Мацки параноички“ /Chicas Paranoicas /Paranoid Girls/.

Режисьорът ни превежда зад кулисите на една от най-притегателните сцени – висшата мода. За този бизнес се носят толкова легенди и всеки ден стотици списания по цял свят отразяват с възторг показния му блясък. С него са свързани толкова мечти. И наистина – къде другаде едно момиче, което разчита само на красотата си, би могло да стане звезда? Но и колко на брой са тези момичета, които изглеждат страхотно и са готови на много компромиси в името на бляскава кариера?

Точно такива са и героините на филма – Ана, Паула и Вероника /Патрисия Вали, Барбара де Лема, Марта Мир Мартин /. Изпълнени с амбиции да успеят, те се устремяват към избраната цел. Границата е толкова тънка, че лесно се преминава и те не са изключенията, които биха устояли. Момичетата преминават през пълния комплект изкушения, който съпровожда модния свят – власт, любов, изневяра, дрога, секс, предателства. Но това е цената.

Педро дел Санто се справя учудващо добре за дебютант. Лентата е качествено европейско кино в най-добрите тенденции на иберийските традиции – свеж, оригинален и приятен. Не случайно бе избран за един от испанските кандидати за „Оскар“ за чуждоезичен филм.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии