Как да намалим консумацията на сол и с какво да я заменим?
Солта е не само в салатата и ястието ни, тя е в колбасите, пакетираните лакомства С консумацията ѝ трябва да сме много внимателни, ако задържаме излишни течности, ако се борим с високо кръвно, висока кръвна захар, искаме да свалим излишни килограми, страдаме от артрит. Хубавото е, че лесно можем да намалим количеството сол в храната, която си приготвяме.
Чесън - Може да намалите консумацията на солта и да удвоите количеството чесън в рецептите за доматени сосове, ястия, супи, сотирани картофи. Чесънът съдържа съединения, които са полезни за здравето на сърцето и мозъка.
Лимонов сок или кора - Цитрусите, особено лимоновият сок и кората му, са отлична алтернатива на солта. Сокът и кората от лайм и портокал също имат тези ефекти. Цитрусите подчертават вкуса и са чудесни не само за десерти, но и за дресинги, риба, зеленчуци.
Лук на прах – Подобно на чесъна, лукът подобрява вкуса на почти всяка рецепта. Може да намалите количеството сол, добавяйки го върху пържени картофи, към супи, яхнии, сосове.
Топ новини

От 2 до 4 юни в Пазарджик ще се проведе четвъртият фестивал за занаятчийска бира ...

Поредно признание за делото и мястото на Райна Княгиня в историческата памет на б...

Жители на най-голямото село в община Пазарджик – Мало Конаре бяха наградени...
ТМ+

През изминалото десетилетие, LG затвърждава своето лидерство на пазара на първокл...

Лимонът е яркожълт, цитрусов плод с кисел вкус. Оригинално произлизащ от територи...

Знаете ли, че богатите на протеини храни са от съществено значение за изгражданет...

Овен - Правите добро впечатление на шефа си и печелите доверието му. Посещ...
Коментари