36.9 C
Пазарджик
петък, 12 юли, 2024

Как да ограничим разходите си?

Голяма част от парите отиват за купуване на храна, която впоследствие хвърляме

Инфлацията засяга всички, но някои хора я усещат по-силно от други. Ако смятате, че доходите ви не стигат, може би е време да прегледате внимателно разходите си.

Ето няколко съвета, които могат да ви помогнат да намалите разходите си, без да се лишавате от неща, които обичате и които са важни за вас в ежедневието.

Пазарувайте със списък – Това не само ви пести ценно време, но и ви предпазва от излишни харчове. Преди да отидете до магазина или пък да отворите любимия си сайт за онлайн пазаруване, направете си точен списък с продуктите, които ви трябват. Това ще ограничи излишните разходи и ще ви предпази от покупка на храни и напитки, които само изкушават, но нямат висока хранителна стойност.

Ограничете консумацията на бутилирана вода – По-добре инвестирайте в система за филтрация на водата и използвайте бутилки за многократна употреба. Освен че ще намалите разходите, които давате за бутилирана вода, ще ограничите употребата на пластмаса.

Използвайте всички продукти в хладилника – Голяма част от разходите в едно домакинство са за купуване на хранителни продукти. А немалка част от тях отиват в кофата за боклук, защото не я използваме достатъчно ефективно. Освен че изхвърляме храна в свят, в който има милиони гладуващи хора, все едно изхвърляме и парите си в кофата, информира Bulgaria On Air.

предишна статия
Следваща статия
Силвия Катранкова
Силвия Катранкова
Силвия Катранкова се присъединява към екипа на Телемедиа през 2015 година. Занимава се с журналистика още от ученическите си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии