13.9 C
Пазарджик
понеделник, 20 май, 2024

Как да се справим с високите температури навън

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Бързото повишаване на температурите през 2023 г. води големи рискове за здравето. Високите температури могат да причинят състояния като топлинен удар, но може и да повлияят на риска от сърдечни и дихателни заболявания.

По възможност преди идването на големите жеги, можете да направите някои приготовления в дома си, с които да се справите по-добре.  

– Покрийте прозорците с тъмни пердета или щори, които да предотвратят навлизането на част от слънчевата светлина в помещенията, които ползвате.
– Добра идея е и изолирането на дома за минимално навлизане на топлина през лятото.
– По възможност монтирането на климатик може да помогне значително през големите горещини.

Когато жегата вече ви е факт и не можете да спрете да се потите, можете да предприемете някои мерки, които да облекчат ефекта на горещината върху организма си:

– При излизане навън се препоръчва носенето на леки, свободни и светли дрехи, които да поемат възможно най-малко топлина.
– Носенето на аксесоари против слънчевите лъчи в комбинация с леките дрехи също помага. Аксесоари като шапка и слънчеви очила ще помогнат за максимална защита на очите от слънцето.

Източник: България Он Еър

Силвия Катранкова
Силвия Катранкова
Силвия Катранкова се присъединява към екипа на Телемедиа през 2015 година. Занимава се с журналистика още от ученическите си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии