22.9 C
Пазарджик
събота, 18 май, 2024

Как отец Боян Кочев ще запомни патриарх Неофит?

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Кроткост и спокойствие – това излъчваше патриарх Неофит. Той бе такъв, какъвто трябва да е всеки християнин, спомня си с прискърбие за него отец Боян Кочев.

„Силно вярващ човек, обичащ от цялото си сърце Бога и обичащ и ближния, защото ако не обичаме ближния, когото познаваме, нямаме право да твърдим, че обичаме Бога, когото не сме видели. Аз неколкократно съм имал досег до него и съм взимал благословение. От него се излъчваше тая кротост и тишина вътрешна и спокойнствие на душата, които извиратот всеки един човек, който е примирил съвестта си с Бога. Той бе истински първосветител на родната ни църва и истински милитвеник аз нас, за българския народ и затова днес всички с такава скръб се изпълниха сърцата ни, когато разбрахме за загубата му“ , разказа отец Боян.

На 15 март, петък, в 9 ч. тленните останки на патриарха ще бъдат изложени за поклонение в патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“.

На 16 март, събота, в 9:30 ч. ще бъде отслужена Заупокойна Света литургия, а опелото ще започне след нея. След това с литийно шествие тялото на патриарх Неофит ще бъде пренесено до катедралата „Света Неделя“, където ще бъде положено по желание на самия патриарх Неофит. Обявени са два дни на национален траур – петък и събота.

Елена Ламбрева
Елена Ламбрева
Елена Ламбрева става част от екипа на Телемедиа през 2013 година. Занимава се с журналистика повече от 10 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии