36.9 C
Пазарджик
неделя, 14 юли, 2024

Какво се случва с тялото ни при ежедневната консумация на яйца?

Яйцата без съмнение са една от най-здравословните храни, които можем да консумираме и винаги трябва да имат място на чинията ни. Те не само имат страхотен вкус, но и имат невероятно хранително съдържание.

Много хора са на мнение, че целите яйца с жълтък са вредни за тялото и затова избягват консумирането на цели яйца. Яйцата осигуряват на тялото ви куп аминокиселини, които са от решаващо значение, ако искате да подсилите мускулите си.

Ето какво ще се случи с тялото ви, ако консумирате ежедневно яйца:

Подобряване на производителността

Според изследванията едно пълно яйце осигурява на тялото ви 6 грама протеин, което означава, че те ви карат да се чувствате сити за по-дълъг период от време.

Източник на желязо

Желязото е от решаващо значение за нашето тяло, тъй като носи кислород в кръвта. Също така е важно да поддържате силна имунна система – много желязо се съдържа именно в яйчения жълтък.

НЕ повишават холестерола

Въпреки многото слухове, в които вярвате, яйцата не увеличават холестерола.

Полезни са за сърцето

Проучване на експерти от Япония показа, че няма връзка между консумацията на яйца и сърдечните заболявания. Проучването включва 90 000 души на средна възраст. Яйцата всъщност са от полза за сърцето. Те са богати на хранителни вещества, витамини и ненаситени мазнини, които в много отношения спомагат за подобряване на сърдечната функция.

Разкрасяват

Яйцето е богато на зеаксантин и лутеин и проучванията показват, че жените, които ядат шест яйца на седмица в продължение на 12 седмици, увеличават макуларния си пигмент.

Помагат за отслабване

Проучванията показват, че мъжете, които ядат три яйца за закуска, се чувстват сити за по-дълъг период от време и освен това консумират по-малко калории за обяд и вечеря.

Колкото и да са полезни, все пак всичко трябва да се яде в рамките на допустимото и да не се прекалява, каквато и да е храната.

Елена Ламбрева
Елена Ламбрева
Елена Ламбрева става част от екипа на Телемедиа през 2013 година. Занимава се с журналистика повече от 10 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии