Какво знаем и не знаем за яйцето?
Днес отбелязваме световния ден на яйцето. За празник на яйцето е избран всеки втори петък на месец октомври.
Денят на яйцето се празнува от 1996 година, като набира популярност във все повече страни по света. В България най-голямата фeрма за производство на яйца се намира в Пещера.
Бизнесът е семеен и е създаден с огромно желание. Семейство Ангелови имат ферми с над 300 хиляди пилета, които всекидневно дават близо 250 хиляди яйца.
Яйцата са ценна храна, предпочитана от хората през вековете, заради своят малък размер, широка разпространеност, висока хранителна стойност и ценова достъпност. Те са с високо съдържание на протеини и минерали и ниско калорични.
В семейната бизнес индустрия на семейство Ангелови вече се предлагат и сварени яйца за директна консумация. В най-скоро време те ще бъдат в търговската мрежа.
Най-популярни и широко разпространени са кокошите яйца, но пазарът предлага все по-голямо разнообразие от яйца. У нас популярни са и пъдпъдичите и яйцата от патица.
Топ новини

Във връзка с изготвяне на предложение за назначаване на Районна избирателна комис...

Председателят на Народното събрание Вежди Рашидов закри последното заседание на 4...

Поредно силно представяне записаха състезателите на СК „Пентатлон“ на...
ТМ+

Българската православна църква чества на 2 февруари Сретение Господне, един от 12...

На втори февруари ще започне 48-мото издание на най-дългогодишният фестивал за кл...

Църквата чества днес паметта на свети мъченик Трифон. Хиляди черпят за имен ден, ...

В училище да се въведе оценка за дисциплината, която да влияе при формирането на ...
Коментари