21.6 C
Пазарджик
вторник, 25 март, 2025

Какво знаем и не знаем за яйцето?

spot_img

Днес отбелязваме световния ден на яйцето. За празник на яйцето е избран всеки втори петък на месец октомври.

Денят на яйцето се празнува от 1996 година, като набира популярност във все повече страни по света. В България най-голямата фeрма за производство на яйца се намира в Пещера.

Бизнесът е семеен и е създаден с огромно желание. Семейство Ангелови имат ферми с над 300 хиляди пилета, които всекидневно дават близо 250 хиляди яйца.

Яйцата са ценна храна, предпочитана от хората през вековете, заради своят малък размер, широка разпространеност, висока хранителна стойност и ценова достъпност. Те са с високо съдържание на протеини и минерали и ниско калорични.

В семейната бизнес индустрия на семейство Ангелови вече се предлагат и сварени яйца за директна консумация. В най-скоро време те ще бъдат в търговската мрежа.

Най-популярни и широко разпространени са кокошите яйца, но пазарът предлага все по-голямо разнообразие от яйца. У нас популярни са и пъдпъдичите и яйцата от патица.

spot_img
Таня Кабурова
Таня Кабурова
Таня Кабурова става част от екипа на Телемедиа отново през 2020г. Занимава се с журналистика от 19 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии