Какво знаем и не знаем за яйцето?
Днес отбелязваме световния ден на яйцето. За празник на яйцето е избран всеки втори петък на месец октомври.
Денят на яйцето се празнува от 1996 година, като набира популярност във все повече страни по света. В България най-голямата фeрма за производство на яйца се намира в Пещера.
Бизнесът е семеен и е създаден с огромно желание. Семейство Ангелови имат ферми с над 300 хиляди пилета, които всекидневно дават близо 250 хиляди яйца.
Яйцата са ценна храна, предпочитана от хората през вековете, заради своят малък размер, широка разпространеност, висока хранителна стойност и ценова достъпност. Те са с високо съдържание на протеини и минерали и ниско калорични.
В семейната бизнес индустрия на семейство Ангелови вече се предлагат и сварени яйца за директна консумация. В най-скоро време те ще бъдат в търговската мрежа.
Най-популярни и широко разпространени са кокошите яйца, но пазарът предлага все по-голямо разнообразие от яйца. У нас популярни са и пъдпъдичите и яйцата от патица.
Топ новини

Над 250 участници се опитаха да покорят сградата на община Пазарджик, която е вис...

Изключително голям интерес към новата ваксина срещу ковид 19 отчита Регионалната ...

Стотици жители и гости на Карабунар се събраха в центъра на селото, за да изразят...
ТМ+

Изключително голям интерес към новата ваксина срещу ковид 19 отчита Регионалната ...

Берлин, ГЕРМАНИЯ, 26 септември 2023 г . – Xiaomi представи днес най-новата...

Днес, 2 октомври, започва т.нар. "Нобелова седмица", по време на която всеки ден ...

Обядът е важен за всички и никога не бива да се изключва, тъй като осигурява енер...
Коментари