8.8 C
Пазарджик
събота, 20 април, 2024

Кой спорт е най-полезен за здравето?

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Спортът влияе положително върху цялостното здравословно състояние на организма. Въпреки това специалистите не могат да степенуват и да определят кой от тях е най-полезен за здравето. В зависимост от индивидуалното състояние, здравните специалисти биха могли да препоръчат практикуването на различни видове спорт. При липса на заболяване, всеки един от тях влияе положително върху физическото и психическото състояние, особено, ако се спортува с желание.

Плуване – Ползите от плуването са широко известни. Този спорт може да бъде практикуван по време на всички сезони, заради наличието на вътрешни и закрити басейни. В резултат на плуването се повишава капацитета на белите дробове, изграрят се калории и се изгражда мускулна маса.

Тенис – Тенисът е комплексен спорт, който включва кординация и издръжливост. При него се изгаря много голямо количество калории. Освен това много мускулни групи се тонизират и се подобрява тяхната сила.

Гребане – Гребането е спорт, който може да се практикува на открито в по-топлите месеци или на закрито във фитнес залите, с помощта на специални уреди. В резултат на този спорт, телесното тегло може значително да се понижи и освен това се повишава силата на отделните мускули.

Каране на колело – При карането на колело се изгарят голямо количество калории, следователно е от полза за поддържането на оптимално тегло. Този вид физическа активност укрепва мозъка и здравето на сърдечносъдовата система. Когато карането на колело се практикува на открито, се наблюдават и позитиви за психоемоционалното състояние.

Бягане – Редица проучвания установяват, че в резултат на редовно бягане, спортуващитие имат по-малко проблеми със скелетно-мускулна система, в сравнение с хора на същата възраст, които не практикуват този вид физическа активност.

Волейбол – Волейболът е спорт, който влияе положително върху сърдечносъдовата система. Освен това той подобрява подвижността и координацията.

 

Източник: България Он Еър

Силвия Катранкова
Силвия Катранкова
Силвия Катранкова се присъединява към екипа на Телемедиа през 2015 година. Занимава се с журналистика още от ученическите си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии