Кулинарните предложения на Телемедиа за вечерята във вторник
Днес отново ще ви предложим 2 рецепти, които бързо и лесно можете да приготвите след работа, ако се чудите какво да хапва вашето семейство.
За нас от Телемедиа е важно да ви предоставяме полезни статии, които да ви бъдат от истинска полза в ежедневието и тази рубрика е създадена именно затова.
Днес вдъхновението ни за вкусни ястия идва от постната кухня, тъй като все още се намираме във Великденските пости.
Предложение номер 1 е "Ориз с тиквички":
Необходими продукти:
750 г тиквички
1 връзка лук
2 домата
2 кафени чаши ориз
мазнина
връзка копър
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Измиваме и нарязваме тиквичките и лука, след което ги слагаме в мазнина да се запържат в тенджера или по-дълбок тиган.
После прибавяме обелените и нарязани на ситно домати. След като променят цвета си, добавяме необходимите подправки и 5-6 кафени чаши вода.
Когато водата заври, сипваме ориза и ситно накълцания копър и оставяме сместа на котлона, докато оризът омекне.
Сервираме ястието с кисело мляко.
Второто ни лесно и вкусно предложение е "Постна мусака":
Необходими продукти:
тиквички - 1 кг
патладжани - 500 г
лук - 1 глава
чушки - 2 бр.
картофи - 2 бр.
доматено пюре - 1 бурканче
черен пипер
зехтин
чубрица
сол
копър - 1 стрък
магданоз - 1 стрък
Обелете тиквичките и ги нарежете на филийки. След това задушете за няколко минути всяка от тях в малко зехтин. В друг съд задушете нарязаните на ситно лук, патладжан, чушки и картофи.
Овкусете плънката с подправките и я отдръпнете от котлона. В подходяща тава наредете слой от тиквички и отгоре разпределете плънката. Повторете процедурата и завършете мусаката с последен слой само от тиквички. Облейте всичко с доматеното пюре.
Поставете ястието в предварително загрята фурна. Когато течността изври, ястието е готово. Така приготвената мусака се поднася посипана с накълцан копър и магданоз. По желание може да се полее и с кисело мляко.
Приятен апетит и наздраве!
Топ новини

От 2 до 4 юни в Пазарджик ще се проведе четвъртият фестивал за занаятчийска бира ...

Поредно признание за делото и мястото на Райна Княгиня в историческата памет на б...

Жители на най-голямото село в община Пазарджик – Мало Конаре бяха наградени...
ТМ+

През изминалото десетилетие, LG затвърждава своето лидерство на пазара на първокл...

Лимонът е яркожълт, цитрусов плод с кисел вкус. Оригинално произлизащ от територи...

Знаете ли, че богатите на протеини храни са от съществено значение за изгражданет...

Овен - Правите добро впечатление на шефа си и печелите доверието му. Посещ...
Коментари