Кулинарните предложения на Телемедиа за вечерята във вторник

28.03.2023 16:48 362 Коментари: / Добави коментар Редактор: Таня Кабурова Общество
Кулинарните предложения на Телемедиа за вечерята във вторник

Днес отново ще ви предложим 2 рецепти, които бързо и лесно можете да приготвите след работа, ако се чудите какво да хапва вашето семейство.

За нас от Телемедиа е важно да ви предоставяме полезни статии, които да ви бъдат от истинска полза в ежедневието и тази рубрика е създадена именно затова.

Днес вдъхновението ни за вкусни ястия идва от постната кухня, тъй като все още се намираме във Великденските пости.

Предложение номер 1 е "Ориз с тиквички":

Необходими продукти:

750 г тиквички
1 връзка лук
2 домата
2 кафени чаши ориз
мазнина
връзка копър
сол
черен пипер

Начин на приготвяне:

Измиваме и нарязваме тиквичките и лука, след което ги слагаме в мазнина да се запържат в тенджера или по-дълбок тиган.

После прибавяме обелените и нарязани на ситно домати. След като променят цвета си, добавяме необходимите подправки и 5-6 кафени чаши вода.

Когато водата заври, сипваме ориза и ситно накълцания копър и оставяме сместа на котлона, докато оризът омекне.

Сервираме ястието с кисело мляко.

Второто ни лесно и вкусно предложение е "Постна мусака":

Необходими продукти:

тиквички - 1 кг
патладжани - 500 г
лук - 1 глава
чушки - 2 бр.
картофи - 2 бр.
доматено пюре - 1 бурканче
черен пипер
зехтин
чубрица
сол
копър - 1 стрък
магданоз - 1 стрък

Обелете тиквичките и ги нарежете на филийки. След това задушете за няколко минути всяка от тях в малко зехтин. В друг съд задушете нарязаните на ситно лук, патладжан, чушки и картофи.

Овкусете плънката с подправките и я отдръпнете от котлона. В подходяща тава наредете слой от тиквички и отгоре разпределете плънката. Повторете процедурата и завършете мусаката с последен слой само от тиквички. Облейте всичко с доматеното пюре.

Поставете ястието в предварително загрята фурна. Когато течността изври, ястието е готово. Така приготвената мусака се поднася посипана с накълцан копър и магданоз. По желание може да се полее и с кисело мляко.

Приятен апетит и наздраве!

Споделете в:

Коментари

Топ новини

Бириманджаро започва на 2 юни
29.05.2023 18:39 79
Бириманджаро започва на 2 юни

От 2 до 4 юни в Пазарджик ще се проведе четвъртият фестивал за занаятчийска бира ...

Къщата-музей Райна Княгиня е най-посещаваният туристически обект през 2022 г.
29.05.2023 18:06 62
Къщата-музей Райна Княгиня е най-посещаваният туристически обект през 2022 г.

Поредно признание за делото и мястото на Райна Княгиня в историческата памет на б...

Жители на Мало Конаре с награди по програмата Граждански импулс
29.05.2023 17:47 274
Жители на Мало Конаре с награди по програмата Граждански импулс

Жители на най-голямото село в община Пазарджик – Мало Конаре бяха наградени...

ТМ+

ШЕДЬОВРИ НА ДОМАШНОТО ЗАБАВЛЕНИЕ И МОДЕРНИЯ ЖИВОТ: ЕВОЛЮЦИЯТА НА LG OLED ПРОДЪЛЖАВА
29.05.2023 14:27 87 Техно
ШЕДЬОВРИ НА ДОМАШНОТО ЗАБАВЛЕНИЕ И МОДЕРНИЯ ЖИВОТ: ЕВОЛЮЦИЯТА НА LG OLED ПРОДЪЛЖАВА

През изминалото десетилетие, LG затвърждава своето лидерство на пазара на първокл...

Ползите от лимоните
29.05.2023 13:27 115 Общество
Ползите от лимоните

Лимонът е яркожълт, цитрусов плод с кисел вкус. Оригинално произлизащ от територи...

Изграждайте мускули, хапвайки сьомга и кайсии
29.05.2023 11:09 154 Общество
Изграждайте мускули, хапвайки сьомга и кайсии

Знаете ли, че богатите на протеини храни са от съществено значение за изгражданет...

Хороскоп за 29 май
29.05.2023 09:41 228 Общество
Хороскоп за 29 май

Овен - Правите добро впечатление на шефа си и печелите доверието му. Посещ...