2.9 C
Пазарджик
четвъртък, 29 февруари, 2024

Къде освен в пазарджишко има село Црънча?

Оказва се, че пазарджишкото село Црънча си има двойник. Селце в Югозападна България и само на 2 километра от границата ни с Гърция също носи името Црънча.

За приликите и разликите между двете села разказва операторът Евгени Попов, който направи документален филм, носещ името „Подарък за бъдещето на село Црънча“.

Китното селца стана известно след като 46-годишният родопчанин Васил Байрактаров, който от 22 години живее и работи в Чикаго, дари над 1 милион лева за изграждането на парк за спорт, отдих и туризъм в родното си село Црънча. Новата придобивка за близо 600-те жители бе тържествено открита на събора на селото, на който присъстваха и жители на пазарджишкото село, носещо същото име.

Паркът е изграден върху имот на Васил Байрактаров и се простира върху площ от 6 декара. В него има мини футболно игрище с изкуствена трева, стадион за тенис и волейбол, многофункционална сцена, детска площадка, барбекю с лятна и зимна част. Правят впечатление зелените площи и още други площадки оформени с цветен трошен камък, а подходите са направени с паваж.

Операторът на филма за доспатското село Црънча е категоричен, че хората и в двете населени места с еднакво име са добри и трудолюбиви.

Премиерата на филма „Подарък за бъдещето на село Црънча“ ще е в ефира на Телемедиа на 28 август от 20.30 часа.

Таня Кабурова
Таня Кабурова
Таня Кабурова става част от екипа на Телемедиа отново през 2020г. Занимава се с журналистика от 19 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии