18.9 C
Пазарджик
неделя, 16 юни, 2024

Лечим ли е ракът на простата?

Всяка година ракът на простатата e сред основните причинители на смърт при мъжете. Статистиката показва, че през 2020 година в област Пазарджик са регистрирани нови 63 случая на коварното заболяване, а през 2019 година 73.
А през последните години ноември е обявен за месец на мъжкото здраве като посланията са насочени към профилактика и превенция на рака на простатата.

Медицината вече разполага с възможности за 100 процентова диагностика на тумор на простата. Лекарите обаче могат да използват съвременната апаратура само ако мъжете се преглеждат редовно.

Към момента най-модерната е методика е т.нар Фюжън биопсия.

Доказан по този начин, карциномът на простатната жлеза, може да бъде лекуван успешно със съвременна методика като лапароскопска операция или с робот асистирана хирургия. Тоест ранната профилактика позволява успешно лечение на рака на простата, сподели в заключение д-р Пейчинов.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии