36.9 C
Пазарджик
неделя, 14 юли, 2024

Лесни трикове да се заредим с енергия и тонус сутрин

Денят започва с утрото – направете го ползотворно с тези трикове. Освен кафето, студените душове и тренировките рано сутрин, какво можем да направим за повече енергия от началото на деня?

Според специалистите най-важното, за да се събудим по-лесно, е да провокираме сетивата си.

Промяната на аромата, светлината и звуците около нас, ще стимулира процеси в тялото ни, които ще ни накарат да се чувстваме готови да се изправим пред деня. Предлагаме няколко варианта да предизвикате този ефект.

Енергизираща музика

Звуците, които чуваме около нас, влияят на подсъзнанието ни и ако подбираме правилната музика, можем да я използваме като начин да се заредим с енергия. Пуснете си още със ставането любимите си парчета, които за предпочитане да са с по-бърза и ритмична мелодия, а ако и потанцувате ще почувствате още по-голям прилив на енергия.

Вода с лимон

Този любим трик на моделите не е полезен единствено за доброто храносмилане, но и за зареждане с така нужната доза енергия сутрин. По принцип специалистите препоръчват да пием една чаша вода веднага след ставането, но когато прибавим към нея няколко капки лимон, напитката носи много повече тонус.

Проветрявайте у дома

И докато си пиете водата, защо не отворите да влезе свеж въздух в стаята? Лекото охлаждане на температурата в помещението ще помогне да ни активизира и ще ни освободи от застоялия се въздух, натрупал се през вечерта.

Ароматизирайте стаята

А веднага след проветряването можете да запалите ароматна свещ, да напръскате с ароматизант стаята или да разрежете свеж плод, който да допринесе с приятен мирис. Най-добре влияят ароматите на цитрусите, ментата и кафето.

Елена Ламбрева
Елена Ламбрева
Елена Ламбрева става част от екипа на Телемедиа през 2013 година. Занимава се с журналистика повече от 10 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии