21.8 C
Пазарджик
петък, 12 април, 2024

Ловци готвят протест срещу фотоволтаици

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

„Соларите убиват природата! Не „засаждайте“ плодородната земя с панели!“, се казва в апелът на организаторите

Ловци от пазарджишко излизат на протест, а причината е незаконното строителство на фотоволтаични централи върху плодородни земеделски земи и в горите, където се развъжда дивеч. Протестът ще се проведе на 1 март от 17 часа пред сградите на Областна администрация и служба „Земеделие и гори“.

Две ловно-рибарски дружества от областта се обединиха в провеждането на протестен митинг. Зад инициативата застават Ловно-рибарските дружества „Сокол 1893“ – Пазарджик и „Марица“ – Септември. „Соларите убиват природата! Не „засаждайте“ плодородната земя с панели!“, се казва в апелът на протестиращите.

Според протестиращите фотоволтаичните централи нанасят големи вреди върху ловните стопанства.

Организаторите апелират към всички граждани да се присъединят към протеста и да засвидетелстват недоволството си от действията водещи до съсипването на българските земи и гори.

Протестът се подкрепя и от Националната ловно-рибарска организация, както и от ловно – рибарските сдружения от цялата страна. Към протестиращите ще се присъединят и собственици на земи, които са били противозаконно отнети за да се построят фотоволтаични паркове.

Таня Кабурова
Таня Кабурова
Таня Кабурова става част от екипа на Телемедиа отново през 2020г. Занимава се с журналистика от 19 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии