19.8 C
Пазарджик
събота, 13 април, 2024

Могат ли да бъдат опасни мартениците?

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Внимавайте с мартеници от изкуствени материи

Мартениците от изкуствени материи , като полиестер и акрил, могат да провокират алергични реакции при хората с по-чувствителна кожа и при децата. Риск от зачервявания и обриви съществува и когато са употребявани нездравословни багрила за конците или другите детайли на изделието, предупреждават от „Ние, потребителите“.

Метални детайли с високи равнища на олово, кадмий или никел , както и пластмасови приложения с нездравословни химични съединения като постоянно потребления Бисфенол А могат да доведат до нарушавания на репродуктивната система и даже до онкологични болести .

Затова, изключително в случай че мартеницата има директен допир до тялото, както е при гривни, огърлици, обеци, пръстени и други, наложително изберете такава, за която има информация за съставните детайли .

„Обръщайте внимание и на предизвестията като това, че мартеница с дребни детайли като мъниста или фигурки на обичани анимационни герои не е подобаваща за деца до 3-годишна възраст . При слагане в устата и усвояване може да се стигне до задавяне и даже задушаване . Избягвайте мартениците, които имат остри или режещи елементи , защото крият риск от убождане или порязване “, прибавя специалистът Габриела Руменова.

Имайте едно мислено, че информацията за материите на обособените елементи може и да не е вярна. Особено когато не е прочут производителят или вносителят. В магазинчета от вида „ направи си самичък “ се продават поотделно всички нужни детайли за „ сглобяването “ на една мартеница – от конците, през разнообразни по тип и материи приложения до подложни картончета с авансово разказани съставки. Съмнение в посетен на инцидентен принцип сходен магазин буди събитието, че на всички картончета е изписано „ памук “, а нито един от изложените модели конци не съдържа това влакно.

Преглеждайте деликатно, когато избирате и не допускайте от нехайство да подарите вместо благопожелание да здраве, здравословен проблем.

Елена Ламбрева
Елена Ламбрева
Елена Ламбрева става част от екипа на Телемедиа през 2013 година. Занимава се с журналистика повече от 10 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии