14.9 C
Пазарджик
събота, 15 юни, 2024

Над 75% от баровете и пъбовете във Великобритания сипват по-малко бира

Средният дефицит при бирата е 4%, а при виното е 5%

Проучване във Великобритания е установило, че в над 2/3 от случаите чашите с бира и вино в пъбовете и баровете не се пълнят до установената мярка и това струва на средния потребител около 115 паунда годишно, съобщи Скай нюз.

Служители на органа, който следи за търговските стандарти, са посетили 77 пъбове и барове из цялата страна, където в 96 от 137 поръчки с бира и вино са получили под полагащото се количество.

Средният дефицит при бирата е 4%, а при виното е 5%, но има и по-драстични случаи в някои заведения, където на инспекторите под прикритие е била сервирана напитка с 15-процентен дефицит.

За средния консуматор на бира загубата се равнява на 1,70 паунда на седмица или 88,40 паунда на година, а за средния консуматор на вино в Обединеното кралство загубата скача до 2,20 паунда на седмица или 114,40 паунда на година, според Института за търговски стандарти.

Тези констатации ще бъдат „трудни за преглъщане“ за много обичащи да седнат в заведение, тъй като идват в момент, когато цените на алкохолните напитки са най-високи за всички времена, коментира Скай нюз.

Средната цена на бутилка червено вино, например, се е увеличила с 8% през последната година, според Службата за национална статистика.

Таня Кабурова
Таня Кабурова
Таня Кабурова става част от екипа на Телемедиа отново през 2020г. Занимава се с журналистика от 19 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии