10.9 C
Пазарджик
петък, 24 май, 2024

Над 90% от хотелите отварят за Великденските празници

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Цените на нощувките са с около 10-15% по-високи

До Великден остава повече от месец, но въпреки това вече има записвания за почивки по морето в серията от почивни дни покрай празниците. Най-сериозен е интересът от страна на румънските туристи, каза Станислав Стоянов, заместник-председател на Съюза на хотелиерите „Златни пясъци“, който е и собственик на хотел в курортния комплекс.

Интерес има и от други близки до нас държави, включително и от Северна Македония. По-голяма част от българите пък ще пътуват основно до Гърция и Турция.

Над 90% от хотелите в курортните комплекси ще работят за Великденските празници, каза още Стоянов, а основна причина за това е и близостта с началото на активния летен сезон. Неговата надежда, както и тази на колегите му, е с Великденските празници да се получи и удължаване на сезона, защото свитостта с до 60 дни активен сезон се е отразила негативно на бранша.

„Надяваме се на хубаво време за Великденските празници и да няма дъждове, защото много от румънските туристи следят до последно какво ще е времето“, поясни още Стоянов.

Източник: БНР

Елена Ламбрева
Елена Ламбрева
Елена Ламбрева става част от екипа на Телемедиа през 2013 година. Занимава се с журналистика повече от 10 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии