31.8 C
Пазарджик
вторник, 25 юни, 2024

Ново опасно TikTok предизвикателство сред децата

Предизвикателствата в социалните мрежи продължават да набират скорост. Поредното, което придобива популярност сред децата, е да разхлабват гайките на колелата на превозните средства.

„Това е предизвикателство от САЩ, все още не сме попадали на случаи в България. TikTok е социалната среда на новите юноши. Децата провокират социалните норми, правилата, границите. За тях е трудно да разберат къде се намират. Нормално е тяхната среда да е Facebook, Instagram, TikTok“, каза детският психолог Доника Боримечкова за „България сутрин“ в ефира на Bulgaria ON AIR.

Тя допълни, че TikTok предизвикателствата са нещо, което апелира като риск за децата и за заобикалящите ги.“Предизвикателствата започнаха преди много, много години. Сещам се за „Ледената кофа“, там се включиха доста популярни личности.

Всички човешки същества искат да бъдат харесвани и обичани. Децата съвсем естествено е да търсят харесването и одобрението от останалите“, подчерта Боримечкова в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ отговорността е обща.

„Не само в социалните платформи, не само на родителите, не само на учителите. Най-вероятно децата, които гледат „България сутрин“, ще научат за новото предизвикателство от нас. Дори от тази гледна точка е добре да си даваме сметка какво говорим и как го казваме. Родителите носят голяма отговорност за действията на децата си“, коментира още детският психолог.

Източник: Bulgaria ON AIR

Таня Кабурова
Таня Кабурова
Таня Кабурова става част от екипа на Телемедиа отново през 2020г. Занимава се с журналистика от 19 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии