23.9 C
Пазарджик
понеделник, 27 май, 2024

Отбелязваме Световния ден на социалния работник

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

На 19 март се отбелязва Световният ден на социалната работа. Ръководството на Агенцията за социално подпомагане поздравява всички, които работят в сферата.

„На този празничен ден ви благодарим за упорития труд, за постоянството и усърдието, които проявявате в изпълнение на своето призвание да бъдете социално отговорни хора и истински професионалисти“, се казва в съобщение, публикувано на сайта на ведомството. Да си пожелаем здраве, кураж, неизменна вяра и стремеж към доброто в името на нуждаещите се от подкрепа хора в нужда„, пише още в поздравителния адрес. 

Днес от АСП организират за пръв път награждаване на заслужилите на специална церемония „Социален работник на годината  2023“. 

Близо 17 хил. социални работници и заети в социалните услуги за деца и възрастни преминаха обучения в програмния период 2014-2020 г. по мерки на Оперативна програма РЧР. Разработени и внедрени са информационни системи и бази данни, обслужващи системата за социално подпомагане, предоставяне на социални услуги и социално включване, отбелязват от управляващия орган на програмата. Социалните работници бяха подкрепени да съдействат и подкрепят самотноживеещите и хората в неравностойно положение по време на пандемията, допълват от АСП.

Интегрирането на иновативни подходи и обучението на социалните работници за успешна работа с тях се надгражда с нови мерки по ПРЧР (2021-2027 г.) за Повишаване капацитета на служителите на АСП във връзка с модернизиране системите за социална закрила, надграждане капацитета на системите за закрила на детето и повишаване ефективността на предоставяне на социални услуги.  

Източник: БНР

Елена Ламбрева
Елена Ламбрева
Елена Ламбрева става част от екипа на Телемедиа през 2013 година. Занимава се с журналистика повече от 10 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии