8.9 C
Пазарджик
неделя, 25 февруари, 2024

Пазарджик ще има Градина на света

Дългогодишната традиция парк-остров „Свобода” в Пазарджик да представя максимално много дейности, активности, автори и идеи продължава с нова инициатива – изграждане на „Градина на света”. „В източната част на Острова ще бъде обособена градина с дървесни видове от цял свят“, обяви кметът на Пазарджик Тодор Попов.

С условията, които тази част от територията на Острова предоставя и възможно ли е реализирането на идеята за „Градина на света“, на място се запознаха експерти от Лесотехническия университет.

След като специалистите изготвят своята експертиза ще бъде направен график за поетапното залесяване на „Градината на света”. Тя ще бъде изградена с активната помощ и съдействие на посланици, консули и други дипломати в България. Всеки един от тях ще бъде поканен да осигури растителен вид, традиционен за неговата страна, който е способен да издържи на климатичните условия у нас.

От Община Пазарджик вярват, че чрез този своеобразен ботанически и дипломатически център в България, ще бъде изпратено ясно послание за това колко важно е днес да бъдем обединени в името на по-добър свят и по-добро бъдеще за децата на България.

Подробности вижте в репортажа

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии