21.8 C
Пазарджик
петък, 12 април, 2024

По повод 10-ти октомври стартира Седмица на психичното здраве в Комплекс Човеколюбие

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

В Комплекс за социални услуги „Човеколюбие” се проведе арт работилница за рециклиране на хартия. Със събитието се откри поредицата от инициативи на Седмица на психичното здраве, посветена на 10 октомври – Световен ден за психично здраве.

В занятието на арт работилница”Човеколюбие” се включиха представители на Сдружение „Фокус – Европейски център за развитие” от Пазарджик. Доброволци от Франция, Португалия, Турция, Испания и други държави имаха възможност да се запознаят с цикъла за рециклиране на хартия за арт нужди.

Представителите от Комплекс „Човеколюбие” подпомогнаха гостите си при усвояването на новото умение. Обособени бяха няколко пункта, които обхващат целия производствен цикъл – пункт за раздробяване на хартията, пункт за разтваряне на хартията във вода, пункт за производство на хартия с рамка със сито върху матрица. Част от участниците изработваха сувенири от вече създадена художествена хартия.

Световният ден за психично здраве – 10 октомври, се отбелязва от 1992 г. по света. Сдружение „Човеколюбие” го празнува от 1997 г., когато организира първия национален литературен конкурс за хора с психични проблеми „Моите душевни преживявания”.

Тази година Седмица на психичното здраве включва разнообразие от събития – сеанс на едновременна игра с гм Николай Нинов – олимпийски шампион по кореспондентен шах, Ателие за красота и празнична дискотека, лекция на Народен университет за психично здраве на тема „Емпатия и социално взаимодействие”, здравна беседа с експерти от РЗИ – Пазарджик на тема „Как да се предпазим от вирусни инфекции”, среща с кандидат за кмет на Пазарджик, среща на обществото на Анонимните Алкохолици, поход до Башикаровски баир.

Таня Кабурова
Таня Кабурова
Таня Кабурова става част от екипа на Телемедиа отново през 2020г. Занимава се с журналистика от 19 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии